donderdag 5 februari 2009

library

so many old books...

8 opmerkingen:

jangojim zei

wauw wauw, mooie tekening, I love old mysterious libraries. waar is deze ?

Anneke zei

aan het conscienceplein :-)

jangojim zei

no way ! het oude gedeelte dan ? Dat moet ik dringend eens gaan bekijken, ziet er heel filmisch uit.

Anneke zei

jah, het heet de nooteboomzaal ofzo. krakende houten vloeren, boeken in glazen kastjes, je moet ze opvragen en dan met handschoentjes vastpakken :D

jangojim zei

Ik dacht dat ik daar geweest was, maar da's gewoon het nieuwe gedeelte waar ik was. Het zou zo cool zijn moest er echt een notenboom midden in de zaal staan. Waar dan boeken aanhingen.
en nootjes :), die je dan tijdens het lezen kan opeten. misschien ook een paar aapjes daarin.
Krakende vloeren zijn super, daar heb ik me in het Plantijn-Moretusmuseum al vaker mee geamuseerd. Ik vond het altijd maf dat je daar geen handschoentjes moest aandoen. Ik had er boeken vast van 300-400 jaar oud en bladerde er vrolijk door. Stel nu dat ik net frietjes had gegeten..
Maar blijkbaar moet het in conscience wel met handschoentjes :), groovy. Ik hoorde dat er daar een dief gepakt was die nogal vernuftig te werk ging. Er verdwenen steeds meer landkaarten en antieke afdrukken. Ondanks het toezicht kon men maar niemand betrappen, tot men doorhad dat er een oude meneer met een wandelstok papieren oprolde en in zijn wandelstok stak !

Anneke zei

wow dat klinkt als iets van een kuifje-album ofzo, en een methode die alleen echt geloofwaardig is bij senioren denkik :P tenzij je dr. house heet..

een nootjesboom zou wel plezant zijn, liefst cashews of pijnboompitten of hazelnoten.. mm.

jangojim zei

daar kan je idd best op wachten tot je oud bent, of anders stevige make up gebruiken. In een rolstoel kan je anders ook nog wel wat kwijt. Ach ja, er zijn talloze manieren om peperdure unieke antieke kaarten te stelen, maar waar verkoop je die dan natuurlijk ? :) Zoals de dieven die "de schreeuw" van Munch uit het museum stalen... Tenzij je eeuwige roem wil, het voor de kick doet of ze in stilte wil bewaren lijkt me dat een verloren zaak.

ja, ik heb nog verder liggen dromen van die gemengde nootjesboom. een fijn idee, je somde meteen alle beste noten op. hoewel walnoten ook heel lekker kunnen zijn, vooral in ijs :). ik voeg daar een extra mmm aan toe

Anneke zei

agh nu krijg ik honger!

van walnoten benk iets minder fan sinds ik uit hun boom ben gedonderd... notelaar breekt als glas.

maar inderdaad, nog altijd lekker.